Oysterband - England

22. jan 2019

Energiske Oysterbands 16. tur til Skagen.

I 1976 dannede Prosser, Jones og Telfer Oyster Ceilidh Band, som spillede til traditionel dans i Canterbury og omegn. Samtidig var de med i Fiddler’s Dram, som i 1979 scorede en millionsælger med Day Trip to Bangor. Cathy Lesurf var sangerinde i begge orkestre. 

Første album, Jack's Alive, udkom i 1980. Derefter blev navnet Oyster Band- og fra 1990 Oysterband.

Siden 2004 har bandet inviteret kendte og ukendte musikere med til en årlig festival, The Big Session, senest i Buxton Opera House. Den tradition satte bandet på pause i 2018 (de er ikke fastholdere).

Phil Soanes’ anmeldelse af Oysterbands nyeste album, Diamonds On The Waterfra 2014: “Efter en turné med deres succesfulde album Ragged Kingdom, som var bandets genforeningsprojekt med folkemusiklegenden June Tabor, vender Oysterband tilbage med den første samling af originale sange i syv år.”

Sangeren John Jones fortæller hvad turnélivet har gjort for Oysterbands kreative proces. "Vores lyd er blevet enklere og mere hårdtslående, som i de tidlige dage. I løbet af en sommer med store festivaler, herunder Glastonbury, har vi strippet lyden ned. Vi måtte alle grave dybt for at gøre noget nyt. Og effekten kom.”

BBC Folk Awards 2012: June Tabor & Oysterbands Ragged Kingdommodtog 4 priser: Best Album, Best Group, Best Traditional Song ogFolk Singer of the year.

Oysterband har udgivet 

23 studiealbums, 5 live udgivelser og 1 opsamling + det løse. 

John Jones: Sang og melodeon
Allan Prosser: Guitar og sang
Ian Telfer: Sang, violin, keyboard og concertina
Dil Davies: Trommer
Al Scott: Bas, mandolin og sang
Adrian Oxaal: Cello og sang

 

Torsdag aften SKF


Back to Top ↑

 
     
     

Mediepartner og hovedsponsor:                           Hovedsponsorer: