Danske Folkemusikpris 2020 

 

Til sommerens Skagen Festival overrækkes Den Danske Folkemusikpris for 26. gang.  Folkemusikprisen går i år til en af de ypperste sangskrivere på den danske folkemusikscene, som igennem sin lange karriere har fået stor anerkendelse for sit arbejde. Hvem kender ikke sange som ’Rose skal vi danse’, ’Hej du, det var godt at jeg traf dig’ og ’Heste er allright dyr’.

Det er naturligvis Erik Grip, der er tale om. 38 albums er det blevet til siden den første udgivelse i 1975.  Udover egne sange har Erik haft et betydende virke som fortolker af andre lyrikeres værker, som har været med til at forny interessen og kendskabet for digteren bag.

Erik Grip har optrådt på festivalens scener mange gange. Første koncert var tilbage i 1976 i den gamle badmintonhal, hvor scenen var opbygget af fiskekasser. Sidste gang han var på plakaten var i 2017, hvor han var en del af den flotte ’Dansk Sangskriveraften’. I år optræder han torsdag aften på festivalens intimscene, Salen – Kulturhus Kappelborg. Der er lagt op til en stemningsfuld aften, hvor publikum kommer helt tæt på kunstneren og historien bag de mange sange.  

Vi glæder os til at overrække Folkemusikprisen til Erik Grip og hylde ham for hans mangeårige virke og dermed uvurderlige inspirationskilde for gamle såvel som unge i folkemusik miljøet.   Selve prisoverrækkelsen finder sted lørdag eftermiddag til ’Festival Session’ i Skagen Kultur- og Fritidscenter. 

Folkemusikprisen blev indstiftet tilbage i 1995 i samarbejde med Danmarks Radio /P4 Nordjylland, hvorefter TV2Nord i 2007 tog over. Siden 2014 har Spar Nord i samarbejde med Skagen Festival overrakt Den Danske Folkemusikpris. Spar Nord gav i 2017 Folkemusikprisen et gevaldigt økonomisk løft, og modtageren af prisen kan se frem til 20.000 kr. sammen med et diplom og et lokalt kunstværk.

Back to Top ↑

 
     
     

Mediepartner og hovedsponsor:                           Hovedsponsorer: